SPA
GHE
TTI

De vroegste vermelding van droge pasta dateert uit de elfde eeuw, wanneer Al-Idrissi in het Boek van Roger een fabriek beschrijft van langwerpige, licht afgeronde pasta, genaamd itrya, van het Arabische itryah dat “in reepjes gesneden dunne pasta” betekent, in de stad Trabia op Sicilië. Deze pasta, de voorouder van de spaghetti, verspreidt zich snel omdat hij droog is en dus minder bederfelijk en gemakkelijker te vervoeren.

In Italië wordt hij bereid volgens verschillende traditionele recepten, meestal zonder bouillon, vaak vergezeld van een tomatensaus en bestrooid met geraspte kaas (voornamelijk grana padano, parmezaan of pecorino romano).

PRODUCTIE

Onze spaghetti is enigszins vierkant van vorm omdat hij wordt verkregen door extra laminering en is 1,8 mm dik. Voor de productie ervan zijn 2 machines nodig, een extruder die de rollen klaarmaakt en en een lamineermachine die de dikte bepaalt en de spaghetti op lengte snijdt. Daarna komt het handwerk om ze goed aan de tralies te hangen om een optimale droging en minimale breuk te garanderen.

Drogen: +- 36u (het drogen is belangrijk zodat ze niet breken tijdens het hanteren en koken).

Met eieren

HALFVOLKOREN TARWE                

Verpakking

Disponible en vrac

KOOKTIJD :

7 -10 min

PER VERPAKKING VAN :

300 gram

Bewaar gerust wat van het kookwater om toe te voegen zodra het is uitgelekt, zodat het niet plakt.