Ma
caro
ni

Ook bekend als regatoni, is pasta in de vorm van gegroefde buizen, groter dan penne. Ze kunnen licht gebogen zijn. In tegenstelling tot penne is het uiteinde recht en niet schuin afgesneden.

De naam komt van het Italiaanse rigati, wat in het Frans “gestreept” betekent. Ze worden geassocieerd met de keuken van Midden- en Zuid-Italië.

PRODUCTIE

Ze worden verkregen door extrusie via een koperen mal, gesneden met een mes met dubbel lemmet, en zijn tussen de 2 en 3 cm lang. Ook hier is vochtigheid van groot belang zodat ze bij het snijden rond blijven.

Drogen: +- 20 uur (het drogen is belangrijk om te voorkomen dat het tijdens de bereiding te veel wordt platgedrukt).

met eieren

HALFVOLKOREN TARWE                

Verpakking

Disponible en vrac

KOOKTIJD :

8 – 10 min

PER PAK VAN :

400 gram

Het koken is belangrijk zodat het niet te pletter wordt tijdens de bereiding. Kan sporen van ei bevatten

Bewaar gerust wat van het kookwater om toe te voegen aan u saus of in u pasta zodat ze minder kleven.